Orvosesztétika

„Arc Poeticám” – A szépségápolás filozófiája

Gyakran a közhelyek rejtik a legnagyobb igazságokat. Ha például a „meglátni és megszeretni” elcsépelt frázisát kivesszük a hétköznapi szófordulatok kavalkádjából, rájövünk, hogy az életünk egyik legnagyobb igazságával állunk szemben.

Ugyanis e kijelentés nem más, mint a szépség kisugárzása.

A szépség látványa legyen az bármi – egy festmény, egy épület, vagy csak egy kívánatos őszibarack, amibe belekapaszkodik a reggeli harmat – a legkellemesebb érzéssel tölt el bennünket. Felkelti a vágyakozást, a vágyak pedig az érintést.

Az emberi test azonban minden művészetek felett áll, mert mással össze nem hasonlítható ragyogása van. Illata, tapintása egyedi burkot emel körénk, ami a legészrevétlenebbül kommunikál, mert kémikus mozgása többet rejt minden szónál. A jól ápoltság és a szebbet még szebbé tenni akaró vágy végig kíséri az emberiség egész történelmét. Ma több ezer éves módszerek és praktikák reneszánszát éljük, mert rohanó világunk kétségbeesetten keresi az esztétikumot konzerváló lehetőségeket. A kozmetikai ipar a gyors és mindent megoldó szépségápolási készítmények egész arzenálját felvonultató repertoárja csak egy alternatíva, ami legtöbb esetben a gyorséttermek alkalmi megoldását kínálja.

Naplemente 2

Vallom, hogy az önmagunkkal való törődés nem csak a tégelyekben rejlő szupertitkos receptúrában keresendő. A testünkre szánt idő fontos, mert ez egy olyan „kenőcs”, ami – ha rövid időre is – feledteti a múló időt.

Ez a filozófia nem csak a bőrt, hanem a lelket megnyugtató állapot is, ami elengedhetetlen kellék a ráncok kisimuláshoz.

A kozmetikumok, amivel dolgozom kiváló minőségük mellett ezt a bölcsességet is magukban rejtik. Hiszen nem egy tubusba zárt szellemet, hanem módszert kínálnak, ahol a szakértelem, és a termék összhangban van egymással, mely elv több éve már bizonyította hatékonyságát.

Úgy gondolom, hogy az iparág melynek én is több éve részese vagyok, már túl mutat „az uborkakarikát a szemre” módszeren. A kezelésekben történő előrelépést, a törődést egy olyan általam is alkalmazott komplexitás hozza el, ami nem csak a bőr, hanem a lélek relaxációját is jelenti.