A kezelés időtartama: 50-60 perc

A Dr. Vodder féle manuális nyirok drenázs arcon történő alkalmazása a kozmetikában elsősorban rekreációs, prevenciós és kozmetikai célzattal történik.

A manuális nyirokdrenázs különböző hatásai ismeretesek:
  • a paraszimpatikus idegrendszerre ható kezelés nyugtatólag hat az idegekre, segíti az ellazulást, kiegyenlítve a szimpatikus idegrendszer túlsúlyba került hatását (a felgyorsult stresszes életvitelünk miatt ez az  egyensúly jelentősen megborulhat)
  • a nyirokerek működésének serkentésével javulhat a bőr immunitása, de sikerrel alkalmazható fájdalomcsillapításra, méregtelenítésre, cellulit, akné, erithémrára való hajlam, rosacea esetén, ajánlott továbbá plasztikai műtétek előtt és után

Az arcon történő manuális nyirok drenázs során a Vodder féle metódus a nyaknál kezdődik a vénaszegleteknél, a nagy nyirokcsatornák torkolatánál. Spirális vagy körkörös mozdulatokkal dolgozik, közben a finom ritmikus, monoton, nyomásváltakozásokkal hatunk a bőr felszínes nyirokereire. Testszerte kb 600m2 nyirokkapilláris található, ebből 200m2 a nyakon és az arcon.

A fogások nem okozhatnak kipirosodást vagy fájdalmat.